Papirisolering med papiruld

​Papiruld er fremstillet af gamle aviser, og er et miljøvenligt alternativ til mineraluld. Papiruld anvendes normalt som løsfyld, der blæses ind i den konstruktion, der skal isoleres. Men der findes også isoleringsplader af papiruld. AT-tagrens bruger papiruld som loftisolering, hulmursisolering og andre former for papiruldsisolering.​​

Papirisolering er lavet af granuleret genbrugspapir, – kun aviser. Ved brug af avispapir sikres, at der ikke er farlige koncentrationer af sundhedsskadelige tryksværter, da man i dag udelukkende bruger raps- og fiskeolie til fremstilling af avistryksværte.

Papirisolering er kendt i USA i næsten 150 år. Produktet blev introduceret i Danmark for snart 35 år siden, og er nu udviklet til et bæredygtigt, billigt og godt isoleringsmateriale, såvel til nybyggeri som til eksisterende boliger.

​Statens Byggeforskningsinstitut (By og Byg) Dansk Brandteknisk Institut, Teknologisk Institut, DTU Danmarks Tekniske Universitet m.fl. har alle forsket i anvendelsen af papirisolering og fundet det fuldt anvendelig på højde med andre isoleringsmaterialer til boligen. SBI anvisning nr. 207 beskriver en lang række af disse resultater. Anvisningen kan downloades herfra www.sbi.dk.

Isolering blæses ind

Papirisolering fås i løsvægt og blæses ud med maskine eller gør-det-selv-folk, kan købe sække á 12kg, der dækker 5m2 i en tykkelse på 100mm. Fordelen ved at blæse Papirisolering ind i lukkede konstruktioner såsom hulmur, skråvægge eller etageadskillelse er, at der ikke opstår nogen kuldebroer. I de nævnte konstruktioner er der ledninger, faldstammer eller rørgennemføringer samt ofte meget bumkant på det anvendte tømmer, disse uundgåelige kuldebroer undgås netop ved at blæse papirisoleringen ind. Samtidig er det kun de virkelige kvadratmeter man betaler for, dvs. der betales ikke for spild eller fraskæringer.

Hvad er papirisolering?

Papirisolering er tilsat brand og svampehæmmende mineralske salte, typisk i form af borsalte og aluminiumhydroxid. Begge salte tilsættes i begrænsede mængder, så materialet kan stadig komposteres. De borsalte, der er indeholdt i papirisolering, frigives ikke til omgivelserne, da borsalte er svær opløseligt og først fordamper ved meget høje temperaturer. Når materialet komposteres indgår borstofferne igen i næringskredsløbet og figurerer her som jordforbedringsmiddel. Borsalte anvendes bl. a. derudover i væsker til øjenskylning, sår rens samt til konservering af madvarer og i visse tandpastaer.

Anvendelsen af papirisolering er i dag så gennemtestet, at det kan anvendes alle steder i boligen, hvor konstruktionen er tør.

Anvendelse

I beboelseshuse kan Papirisolering anvendes i alle tørre og ventilerede konstruktioner såsom: loftkonstruktioner, etageadskillelse, indervæg, indvendig isolering af massiv ydermur, isolering af ydermur med træ skelet, uudnyttet loft og skunk rum, hulmurskonstruktioner og etagedæk, når isolering ligger over fugtspærre eller betondæk.​

Bedre indeklima

Papirisolering består af organiske fibre der tillader fugt at passere, uden det går ud over isoleringsevnen. Derfor kan dampbremser ofte undværes, hvor konstruktionerne tillader dette. Det giver et mere naturligt og bedre indeklima. Familien ”Danmark” behøver ikke at leve i en ”plasticpose”, men kan leve trygt og varmt i et hus, der kan ånde. Isoleringen er husets frakke.

Den skal holde på varmen – ikke på fugten. Med de nye miljøvenlige isoleringsmaterialer er brug af dampspærre ikke længere nødvendigt. Vælg et isoleringsmateriale der kan transportere fugt – f.eks. Papirisolering. Samtidig med at Papirisolering har en høj isoleringsevne, er det med til at give boligen et behageligt indeklima, fordi det bidrager til at give huset og dets beboere diffusionsåbne konstruktioner – og dermed bedre muligheder for at ånde. En ensartet, høj isolering uden kuldebroer, giver komfort.

Grøn profil

82% af Papirisolering består af genbrugspapir. Papirisolering vil således under de rigtige forhold kunne nedbryde sig selv og derved indgå i den naturlige livscyklus. Uorganiske materialer vil typisk skulle deponeres som farligt affald, hvor Papirisolering delvis vil kunne genanvendes i ny produktion eller komposteres som ufarligt materiale.

Kontakt os gerne

Søger du grundig algebehandling af dit tag?

Hvis du har brug for at få udført algebehandling på taget eller fliserne i hele Jylland og på Fyn, er AT Tagrens & Isolering den helt rigtige løsning. Med mange års erfaring og oparbejdet ekspertise i bagagen, kan du bide skeer på at vi ved, hvad vi taler om. Kontakt os allerede i dag for et godt tilbud.

AT Tagrens & Isolering

​Vores mål er at give dig professionelle løsninger til konkurrencedygtige priser. Vi bl.a. fem års garanti på rensning af maling af dit tag. Det gør vi, fordi vi står inde for kvaliteten af det arbejde, vi udfører.

Vi tilbyder en lang række services inden for tagrensning, isolering, algebehandling af fliser og facaderensning.

© 2023 AT TAGRENS & ISOLERING ApS. CVR-nummer: 28662866​